• Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών σε εργοτάξιο του ΤΑΡ στη Θεσσαλονίκη

    Ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του Μεταπτυχιακού  Προγράμματος Σπουδών ‘Μηχανική Συγκολλήσεων & Μη Καταστροφικός Έλεγχος’ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο έργο κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) στο εργοτάξιο της κατασκευάστριας κοινοπραξίας BONATTI - J&P ΑΒΑΞ στην περιοχή της Κριθιάς Λαγκαδά.

    Συνοδευόμενοι από δύο καθηγητές τους, οι φοιτητές επισκέφθηκαν το κομμάτι του έργου όπου πραγματοποιούνται συγκολλήσεις. Αφού παρακολούθησαν σεμινάριο κατάρτισης για την Υγεία και την Ασφάλεια και εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, μεταφέρθηκαν στο Δήμο Ωραιοκάστρου, και παρακολούθησαν από κοντά διάφορα στάδια της κατασκευής, όπως υβριδικές συγκολλήσεις σωληνώσεων και προετοιμασία για ραδιογραφικό μη καταστροφικό έλεγχο.

    Οι εργαζόμενοι της Κοινοπραξίας Bonatti/J&P AVAX, αναδόχου-εργολήπτη του ΤΑΡ για το σκέλος του αγωγού μεταξύ Καβάλας και Ιεροπηγής, προσέφεραν τεχνικές πληροφορίες κι απάντησαν στις ερωτήσεις των φοιτητών. Οι επισκέπτες στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε περιοχή του Δήμου Κιλκίς, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και χειρωνακτική συγκόλληση.

    Η επίσκεψη των μεταπτυχιακών φοιτητών στο εργοτάξιο, την οποία οργάνωσε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της μεγάλης ευκαιρίας που προσφέρει ο ΤΑΡ σε νέους επαγγελματίες να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία από ένα μοναδικό έργο ενεργειακής υποδομής που κατασκευάζεται στην Ελλάδα – απόδειξη της διαρκούς συνεργασίας του ΤΑΡ με ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα και ερευνητικά ινστιτούτα.

WELD-NDI MSc

European Journal of Materials and Mechanical Engineering

Τηλ. 2461068239

Φαξ 2461039682

E-mail : sec-mech@teiwm.gr, weld-ndt@grad.teiwm.gr

maropou@teiwm.gr